BLOG

ACO Bouwteam gaat nu helemaal voor nulenergie

Aco Bouwteam en Projects - Nul-energiewoningen - Realisaties (7)
Datum
3 februari 2023
Auteur
Paul Wallaert

Er beweegt wat bij ACO Bouwteam, de aannemer die al bijna 25 jaar lang een begrip is in het Meetjesland. ACO trekt voortaan helemaal de kaart van de nulenergiewoningen. En dat is ook te zien in het nieuwe logo.

ACO Bouwteam startte destijds als aannemer van verbouwingen en renovaties. In de loop van de jaren kregen vader Geert en zoon Björn Van Tomme meer en meer interesse voor een revolutie die aan de gang was binnen de hun sector: het energiezuinig bouwen. Geert en Björn raakten er gaandeweg rotsvast van overtuigd dat het mogelijk moest zijn om woningen te bouwen waarvan de energiekost op nul euro bleef.

Naast de techniek speelde ook het hart al die tijd een belangrijke rol. Hun klanten moesten een goed gevoel hebben bij de projecten die ze samen aanvatten.  Zorg dragen voor de klant zit nu eenmaal in het DNA van de Van Tomme’s.

Vandaag heeft Björn Van Tomme de teugels in handen en is het beslissingstijd. “We boeken zulke spectaculaire resultaten met onze expertise rond nulenergiebouw, dat we daar nu voor de volle honderd procent willen op inzetten”, zegt Björn Van Tomme. “We bouwen vandaag al woningen die aan de normen van 2050 voldoen. Dat is onze sterkte. En op die sterkte gaan we nu door.

De koers van ACO Bouwteam is dus definitief uitgezet: bouwen volgens de allerstrengste energienormen, met nulenergie als resultaat.

Die filosofie komt nu ook terug in het nieuwe logo van de aannemer. ACO bouwt huizen en appartementen waar de energie (de bliksemflits in het logo) binnenkomt zonder dat het geld kost. En het zonnetje? Zonne-energie speelt een belangrijke rol in het concept van ACO Bouwteam, maar het illustreert ook de warmte waarmee Björn en zijn team met de klanten omgaan. Want ook dat blijft een van de pijlers van het ACO-gebouw!

Zoek jij een huis of appartement voor eigen gebruik of als investering?

Je hebt een bouwgrond en wil hier een project op realiseren.
Je hebt nieuwbouwplannen en wil het ACO zero energie bouwconcept toepassen.