Aco Bouwteam en Projects - Zero energy homes - Nul-energiewoningen_Logo wit

De referentie in nulenergie huizen en appartementen

Uniek bouwconept

Aco Bouwteam en Projects - Zero energy homes - Nul-energiewoningen_Logo wit

Ontwikkeling, bouw & verkoop van nulenergie projecten

Onze
oplossing

Bij ACO Bouwteam kan je vertrouwen op een uitgekiend én bewezen bouwconcept die alle hedendaagse woonwensen verenigt én 0 euro energiekost verzekert, inclusief verwarming, koeling én dagelijks verbruik. Dat concept is gebaseerd op 6 fundamenten, hieronder meer daarover. Continu stellen we deze pijlers bij om steeds het beste resultaat te kunnen garanderen.
Verwarming en koeling door geothermische warmtepomp
Een ACO huis wordt verwarmt door een geothermische warmtepomp. Gas hebben wij niet nodig. Ons uniek energieplafond heeft alle comfort van vloerverwarming, zélfs meer. Want in de zomer als koeling nodig is, loop je niet op een koude vloer.
Hernieuwbare energie: maximaal 3.500 kWh pv panelen
ACO Projects bouwt zelfvoorzienende appartementen met slechts 3.000 kWh tot 3.500 kWh pv panelen om jouw teller op nul te brengen. Jouw jaarlijkse kost voor dagelijks verbruik in een actieve ACO woning is dan maximaal 350 euro (dit is de prosumententax).
Superieure isolatie
Onze woningen worden optimaal geïsoleerd. Onder de vloer gebruiken we 12cm polyurethaan hetzelfde hanteren we voor de muren. De hellende daken worden voorzien van dakpanelen met 18 cm eps.
Luchtdichtheid van 0,6
Een ACO huis heeft een revolutionair lage luchtdichtheid. Een goede waarde op de markt vandaag situeert tussen 2 en 4. Dat is het resultaat van onze perfectionistische afwerking.
Ventilatie D met warmterecuperatie
In een ACO huis wordt geventileerd met systeem D. Zo wordt de lucht die naar binnen gezogen wordt, opgewarmd door de uitgaande lucht.
Maximaal én levenslang comfort met min. kosten
ACO huizen zijn zowel binnen als buiten mooi om naar te kijken én zijn ze tot in de puntjes afgewerkt. In alles wat we doen streven we naar maximaal levenslang comfort en minimale kosten (water, gas, elektriciteit… en onderhoud).

Bij de jaarlijkse afsluiting staat onze energieteller op min 1800 kilowatt. Dat is verbazingwekkend.

20 concrete voorbeelden

Met dit unieke bouwconcept sparen wij jouw energie, letterlijk en figuurlijk. Dat doen we door jou levenslang maximaal rendement én genot te garanderen. Hieronder een greep uit jouw voordelen. En dat gaat nog veel verder dan een 0 op jouw elektriciteitsteller…

Maand na maand, zomer en winter. Wij bouwen energiepositief met een E- peil kleiner dan 0, tot min 30. Dat wil zeggen dat je geen energiefacturen betaalt, niet voor verwarming en koeling maar evenmin voor dagelijks verbruik inclusief sanitair water, vaatwas, wasmachine, verlichting, televisie… Dat zijn de voordelen van energiepositief bouwen.
Gas, da’s “oldskool” voor ACO. Aardgas wordt uit onze projecten geweerd omdat het totaal overbodig geworden is. Verwarmen doen wij met warmte uit de aarde. Dat is gratis en veilig!
De schouwveger heeft een slechte klant aan ACO-kopers. Er moeten geen schouwen of rookafvoerkanalen schoongemaakt worden, want… er zijn er geen. In een ACO-woning gebruiken we geen fossiele brandstoffen. Sorry, schouwveger.
Water is een kostbaar goed. ACO is daar zuinig op. Waarom zouden we toiletten doorspoelen met duur drinkwater, als er ook regenwater beschikbaar is? De wc’s in een ACO-woning spoel je standaard door met regenwater.
Eens je huis er staat, willen we dat je ervan kan genieten. Daarom zorgen we er van bij het begin voor dat er weinig onderhoudswerk aan je woning zal zijn. De voorgevel, bijvoorbeeld. Als je die in massieve stenen bouwt in plaats van hem te schilderen, hoef je hem later ook niet te herschilderen.
Bij ACO houden we van rust en stilte. Veel aandacht gaat naar het weren van storende geluiden. Die vervelende brommer wil je niet horen, maar ook niet de stappen van je bovenbuur. Dus kiezen we voor een maximaal geluiddempend ontwerp.
We verwarmen onze huizen vanuit het plafond, energieplafond. Dat betekent dat we nergens radiatoren hoeven te plaatsen. En dat wil dan weer zeggen dat er veel plaats vrijkomt. Wil je die kast liever in de andere hoek van de woonkamer? Een radiator zal alvast niet in de weg hangen!
We hebben het graag áf. Daarom voorzien we in al onze woningen een volledig ingerichte keuken met alles erop en eraan. Ook de badkamer is inbegrepen in uw ACO-woning. En tenslotte voorzien we ook overal nog een apart toilet.
Een ACO woning is iedere 3 uur volledig voorzien van verse lucht. De lucht die binnen komt wordt initieel opgewarmd door de lucht die naar buiten gaat. Zo gaat er geen opgewarmde lucht verloren. U kan er van op aan dat alles perfect geplaatst, geregeld en luchtdicht gebouwd is zodat u maximaal kan genieten van een fris huis.
ACO optimaliseert zijn zero energie bouwconcept voortdurend. Zo zijn vanaf nu alle zonnepanelen afgewerkt als een indaksysteem. Zo sparen we de kost van dakpannen uit want die dakpannen zijn nu ook jouw zonnepanelen. En daarenboven ziet het er ook veel ‘strakker’ uit.
Onze huizen moeten voor iedereen toegankelijk zijn, daar staan we op. Zo zijn alle woongelegenheden, gemeenschapelijke delen én liften voorzien van rolstoeltoegangkelijke deuren. Rolstoelgebruikers kunnen overal binnen en buiten in een ACO-woning. Da’s een kwestie van respect, vinden we.
Je herkent de situatie misschien: iemand heeft blijkbaar in het appartementsblok zitten knoeien aan de gemeenschappelijke waterpomp, want die is kapot. En natuurlijk weet niemand ergens van… Vervelend is dat, want je betaalt mee voor een herstelling waar je geen schuld aan hebt. Bij ACO kom je dat niet tegen, want in onze gebouwen zijn er geen gemeenschappelijke toestellen.
Al onze woningen beschikken standaard LED verlichting met domotica. Zo kan je in elke ruimte de verlichting programmeren. En als je in de winter liever wat méér licht krijgt, dan pas je het domoticasysteem gewoon aan. Alle domoticafuncties zijn immers levenslang aanpasbaar en te bedienen met tablet of smartphone.
Onze woningen dragen zorg voor het milieu en zijn CO2-neutraal. De overheid ziet dat graag gebeuren en steunt dit soort huizen. Daarom heb je recht op een hele resem premies van de overheid en Eandis als je een ACO-woning koopt. Zo spaar je bijvoorbeeld al gegarandeerd 5 jaar kadastraal inkomen uit…
Wij voorzien aan de zuidkant van onze woningen en appartementen zonnescreens om de temperatuur binnen aangenaam te houden. Dit in combinatie met ons uniek verwarmings- en koelingssysteem zorgt ervoor dat je het ganse jaar door jouw meest aangename temperatuur kan aanhouden.
Boter bij de vis, maar geen boter vóór de vis. Bij ACO betaal je geen voorschotten op de constructie. De factuur komt pas na de afwerking en zo krijgt je onmiddellijk waar voor je geld.
Als je ervoor kiest om je ACO-woning te verkopen, dan krijg je gegarandeerd een hogere prijs. De duurzaamheid, de efficiëntie en de vooruitstrevende technologie verkoop je immers mee, en daar hebben kopers (en ook huurders) wat voor over. “Kopers en huurders tasten met plezier dieper in de buidel als ze weten dat er 0 euro energiekosten zijn na dagelijks verbruik.”

In een ACO nulenergiehuis heerst steeds de juiste temperatuur, ook als het buiten plus dertig graden of min twintig graden is.

Meer nog door onze unieke plafondverwarming, ons energieplafond, behalen we een maximale efficiëntie (minimale verliezen) en heb je in de zomer géén last van koude voeten.

Een ACO-huis is een kwaliteitshuis. Onze huizen zijn perfect afgewerkt en duurzaam van kelder tot dak. Dikkere en beter geïsoleerde muren, verse gefilterde lucht en een vooruitstrevende raamtechnologie zorgen ervoor dat uw ACO-woning beter en duurzamer is dan het doorsneehuis. Het is nu eenmaal zo: een ACO-huis is superieur aan de meeste hoogwaardige huizen.
In een ACO woning spreken we al lang niet meer van dubbel glas maar van driedubbele beglazing. Die isoleert tweemaal zoveel als dubbel glas en resulteert in veel minder warmteverliezen.

Zoek jij een huis of appartement voor eigen gebruik of als investering?

Je hebt een bouwgrond en wil hier een project op realiseren.
Je hebt nieuwbouwplannen en wil het ACO zero energie bouwconcept toepassen.